Saturday, 27 June 2020

Phytocol-ST Shaklee

Assalamualaikum semua

Oleh kerana akak baru top up stok Phytocol-ST ni terpanggil pulak nak berkongsi dengan semua tentang produk best ni.

Ini lah rupanya. Labelling baru. Cantikkan...


Kenapa kena ambil Phytocol-ST ni???

Korang mesti tahukan, bila akak selalu sebut pasal kolestrol, semua tahu, kolestrol tu bahaya, dan boleh menyebabkan strok, sakit jantung macam -macam lagi. Sampai satu tahap itu, Ethan Wang pun ada update pasal kolestrol level dia. Katanya ambil phytocol , kolestrol jahat dia dah mula berkurang, hooo. yes.


Apa kelebihan Phytocol-ST ???

Antara kelebihannya ialah :

  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
  • Halal

Bagaimana Phytocol-ST boleh rendahkan kolestrol jahat ???

Dalam phytocol ini ada satu bahan yang dipanggil Phytosterol, atau ejaan melayu Fitosterol. Phytosterol ini ada wujud sebagai satu gabungan komponen sterol dan stanol dalam tumbuhan. Apa yang bestnya, phytosterol ini rupa DNA dia lebih kurang sama macam kolestrol. Jadi dia lawanlah dengan kolestrol tadi, bila lawan tu maknanya phytosterol tu melekat dengan kolestrol, so kuranglah kolestrol tu masuk dalam saluran darah. Bila dah kurang, ada peluanglah LDL menurun. Ada juga kelebihan lain fitosterol ini :
  1. Membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam darah dan menurunkan paras LDL. Disarankan 2000mg fitosterol setiap hari, 30min sebelum makan makanan berlemak.
  2. Jika diambil secara konsisten, paras LDL menurun sebanyak 10% dan risiko serangan jantung berkurang sehingga 20%.
  3. Memperbaiki imun sistem. Fitosterol akan meningkatkan keaktifkan T1 dan kurangkan keaktifan T2. T1 yang kurang aktif menyebabkan mudah dijangkiti penyakit. T2 terlalu aktif menyebabkan alergi, kulit kering dan gatal, arthritis dan sebagainya.
  4. Meningkatkan keselesaan sendi.
  5. Membantu merangsang penghasilan insulin.
  6. Mengurangkan simptom prostate membengkak seperti kerap buang air, tidak boleh mengawal air kencing, air kencing berkurangan dan sebagainya.
Semoga bermanfaat.

Berminat nak cuba boleh je contact akak YATI klik http://www.wasap.my/60173657125

Pengedar Shaklee Cheras Bangi penang

No comments:

Post a Comment