Friday, 3 July 2020

Resepi Buat Keropok Lekor Homemade

Assalamualaikum semua


Hari ni akak nak kongsi cara mudah nak buat keropok lekor homemade.


Resepi Buat Karipap Homemade

Assalamualaikum semua

Bangun pagi ni terasa nak update blog. Kali ni akak nak kongsi resepi macam mana nak buat karipap homemade.

Alkisahnya mula buat karipap ni masa PKP hari tu. Semenjak tu selalu la asal cukup bahan maka terhasil la karipap yang menjadi kegemaran seisi keluarga. Senang kan, dah buat bekukan, bila- bila masa rasa nak makan terus je goreng.


Saturday, 27 June 2020

Phytocol-ST Shaklee

Assalamualaikum semua

Oleh kerana akak baru top up stok Phytocol-ST ni terpanggil pulak nak berkongsi dengan semua tentang produk best ni.

Ini lah rupanya. Labelling baru. Cantikkan...

Ayat Magik Untuk Tenangkan Anak Meragam

Assalamualaikum semua

Setiap kali bercuti panjang selalunya anak akan meragam hari pertama hendak ke taska.

Itu biasa tetapi sebaiknya sebagai ibu bapa kita boleh buat persediaan awal untuk mencegah ia berlaku atau supaya lebih bersedia.

Alhamdulillah. Dapat bersama-sama anak lebih kurang tiga bulan kali ini bekerja dari rumah sepanjang tempoh PKP, Perintah Kawalan Pergerakan. Memang dah jadi impian lama nak work from home ni. Alhamdulillah Allah izinkan merasa walaupun untuk seketika.

Minggu depan hari Rabu 1 Julai 2020 anak-anak akan mulakan rutin harian mereka sebelum ini. Jadi ibu kena lebih buat persediaan mental dan fizikal.


Asbab Amal Set Menyusu Shaklee Terpaksa Menyusukan Hingga Anak Umur Empat Tahun

Assalamualaikum semua

Di malam hari sambil monitor anak-anak buat homework terasa nak menulis pengalaman menyusukan anak. Anugerah yang sangat bernilai.

Tak semua ibu dapat menyusukan anak dengan baik. Harus diingat rezeki Allah Taala yang beri. Namun begitu kita juga perlu ikhtiar sehabis baik demi anak tersayang.