Sunday, 9 September 2018

Keistimewaan Pil Kalsium Shaklee

Assalamualaikum semua

Bila umur mula meningkat tidak mengira jantina lelaki atau wanita risiko kurang kalsium tetap ada.Walaupun kebanyakan wanita yang lebih berisiko kerana setiap bulan keluar darah haid, mengandung dan menyusu.

Salah jika tiada tindakan yang diambil untuk top up kalsium.

Banyak kesan buruk jika dibiarkan kalsium kian menyusut antaranya ialah tulang dan gigi mereput.

Banyak produk kalsium yang dijual di pasaran.

Namun sudah pasti ada perbezaannya.

Pil kalsium shaklee iaitu Ostematrix mengandungi bukan hanya kalsium malahan juga mengandungi magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Nutrien-nutrien ini membantu penyerapan yang lebih berkesan dan menghalang endapan sesetengah mineral. Pengambilan pil kalsium ini setiap hari membantu meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara lebih berkesan.

MANFAAT LAIN :

MENGUATKAN TULANG >>> menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang yang retak, kuku rapuh, ekzema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah supaya lebih pekat.

MENGURANGKAN KEKEJANGAN DAN KEBAS-KEBAS >>> Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur membantu mengurangkan kebas, kejang, sakit otot dan artritis

MENGURANGKAN STRES >>> mengawal tekanan darah dan denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, membantu untuk tidur selesa, mengurangkan jantung berdebar, gementar dan stres. Mengurangkan depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

MEMPERBAIKI MASALAH HAID >>> 1000mg pengambilan kalsium membantu mengurangkan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil.

PENGALKALIAN TUBUH >>> membantu seimbangkan pH tubuh kerana kalsium adalah mineral alkali. Ia menghalang obesiti di waktu umur sudah tua. Ia membantu sel memyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

MEMPERBAIKI HIPERAKTIF PERUT SAKIT GASTRIK >>>
● vitamin D ~ bantu rawat penyakit rickets. Ia meningkatkan kalsium dan fosforus diserap untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan rangka, memperbaiki penyakit periodontal. Kepada yang hanya makan sayur (vegetarian), kurang terdedah kepada matahari di musim panas, individu melebihi umur 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu ambil suplemen vitamin D

● magnesium ~ ia adalah ion positif yang kedua penting dalam tubuh badan kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, aktifkan enzim tubuh untuk hasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

● zinc, boron, manganes, kuprum ~ memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan mencegah artritis.


Tiada sebab untuk menolak daripada berusaha untuk sentiasa menambah kalsium terutama apabila umur sudah meningkat.

Terlalu banyak manfaat kesihatan yang diterima jika bermula awal untuk mengamalkan suplemen seperti Ostematrix ini.

Mulakan amalkan untuk diri sendiri dan berkongsi bersama orang yang tersayang.
No comments:

Post a Comment