Sunday, 11 February 2018

Minyak Ikan Bantu Kawal Tekanan Darah

Assalamualaikum semua

Rata-rata penduduk Malaysia mengalami masalah tekanan darah yang tidak normal dan kebanyakannya tinggi.


Antara penyebab yang dikenal pasti ialah pemakanan yang tidak seimbang dan amalan gaya hidup yang tidak sihat.

Terlalu banyak makan makanan yang berminyak, lebih garam dan gula sudah jadi kebiasaan. Hinggakan satu tahap apabila ia membawa mudarat kepada diri sendiri dan keluarga atau orang lain di sekeliling.

Agak susah hendak mengamalkan makan makanan yang seimbang setiap hari. Terutamanya melebihkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam setiap hidangan.

Baru-baru ini suami sendiri yang mengalami masalah ini. Akibatnya kena buat rawatan susulan setiap hari sebelum mengambil sebarang keputusan untuk makan ubat untuk mengawal telanan darah.

Antaranya langkah-langkap yang diambil ialah ;
- kurangkan makan makanan yang masin
- elakkan minum minuman berkafein
- minum jus epal hijau
- minum jus batang saderi

Selama beberapa hari kesannya kurang memberangsangkan kerana bacaan masih tinggi. Kesimpulan yang diambil agak sukar jika ikhtiar melalui makanan seharian.

Nekad ikhtiar dengan pengambilan minyak ikan Shaklee iaitu Omega Guard pula. Dua hari amal dah nampak hasil yang positif dan pada hari ketiga bacaan sudah kembali normal. Alhamdulillah.Selain daripada Omega Guard antara suplemen lain yang diambil ialah vitalea, vitamin c dan b complex.

Tiada ungkapan yang diucapkan selain dari rasa sangat syukur kerana Allah izinkan serasi dengan suplemen Shaklee yang membawa manfaat kesihatan yang lebih baik. Alhamdulillah.

Testimoni suami :Semoga bermanfaat untuk semua juga.

Jika mengalami masalah yang sama jangan putus asa. Boleh ikhtiar dengan cara yang sama.

Sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi Yati, klik http://www.wasap.my/60173657125

No comments:

Post a Comment