Saturday, 7 October 2017

Manfaat ESP untuk Ibu Menyusu

Assalamualaikum semua


Bangun pagi je perut dah berbunyi tanda lapar apa nak buat? Al maklum la tengah malam tido ada je yang kejutkan ibu nak susu. 

Kadang2 Akmal (3 tahun) kadang2 Nisa (11 bulan). Kadang2 je menyusukan kedua2nya dalam satu masa dah macam anak kembar pulak.

Alhamdulillah... rezeki Allah bagi untuk anak2 sentiasa ada.

Walaupun begitu harus diingat keperluan si ibu perlu diambil perhatian juga. Macam akak susu formula tak perlu dibeli akak gantikan bajet tu untuk beli suplemen untuk ibu yang menyusu.

Perlu ke ibu menyusu makan suplemen? Kalau ya, kenapa ye? Untuk apa?

Macam akak salah satu suplemen yang wajib ambik ialah ESP. ESP ni soya non gmo perisa vanilla. Akak suka minum original kadang2 akak buat jugak mixed dengan buah2 supaya jadi smoothies atau ice blended gitu. Sedap habaq hang....

Antara manfaat ESP kepada ibu menyusu macam akak ialah :

1 - memberi tenaga
2 - menyihatkan dan mencerahkan kulit
3 - memberi rasa kenyang lebih lama
4 - sarapan segera
5 - membantu ibu rasa happy sekaligus membantu pengeluaran susu yang pekat dan banyak
6 - elak sembelit
7 - elak berlaku gastrik
8 - cukupkan atau lengkapkan nutrisi ibu menyusu
9 - bantu untuk lebih sihat
10 - bantu ibu tidak letih jika berjaga di waktu malam

Pengambilan ESP yang konsisten perlu juga dijaga pengambilan air yang cukup. Selain itu jadual pam perlu diikut supaya konsep demand & supply dapat dipenuhi.

Dah usaha jangan lupa berdoa mudah2an Allah permudahkan usaha kita.

Nak tengok lebih banyak testimoni boleh klik testimoni


Semoga bermanfaat untuk semua.
Enjoy your breastfeed !

Untuk sebarang pertanyaan atau order boleh klik http://www.wasap.my/60173657125

#pengedarShakleeCherasBangiPenang

No comments:

Post a Comment