Friday, 27 October 2017

Bagaimana nak bagi anak makan omega guard

Assalamualaikum semua

Baru submit order untuk sorang ibu yang nak try omega guard untuk anaknya yang berumur 2 tahun. Anaknya ada masalah asma dan senang sangat kena selesema dan batuk.



Belum apa2 si ibu dah tanya berapa biji nak makan, camna cara makan. Itu soalan biasa. Tapi kalau tak tahu caranya boleh buatkan si ibu putus asa bila anak2 menolak dari telan minyak ikan. Tak mau la camtu kan, rugi la. Ambil suplemen kan kena berterusan konsisten baru la dapat hasil dan kesan yang terbaik.

Jangan terkejut ada ja kanak2 yang boleh kunyah camtu je. Memang terror la kan. Akak pun telan omega lelaju minum air lepas tu.. hihi...

Pilihan cara makan untuk anak2 :

1) Kunyah begitu sahaja macam kunyah gula2 
2) Makan bersama makanan lain seperti bubur
3) Dimasukkan ke dalam susu atau minuman kegemaran anak2
4) Gunting gel dan masukkan dalam sudu atau syringe; buat macam nak bagi makan ubat
5) Telan omega pastu minum air


Diharap salah satu cara di atas dapat memudahkan anak2 kita menikmati manfaat omega ni. Dengan izinNya.

SEMOGA BERMANFAAT !




No comments:

Post a Comment