Thursday, 4 May 2017

3 Tanda2 Bayi Dah Kenyang

Assalamualaikum semua


Macam mana nak tau bayi dah kenyang? Asyik menyusu je takkan tak kenyang2.. Tadi dah menyusu, sekarang nak lagi...Fikir seorang ibu muda yang baru melahirkan anak sulongnya.


Meh sini akak share 3 tips :

1. Bayi yang lapar selalunya badannya akan menegang. Bila dah kenyang ia akan beransur relaks

2. Kebanyakan bayi akan melepaskan puting payudara dengan sendiri apabila sudah kenyang dan ada juga bayi akan menyusu hingga tertidur

3. Ibu perlu menyusukan bayi bermula dari sebelah payudara sehingga habis sebelum memberi dari sebelah lagi

Kebiasaannya si ibu akan dapat melihat sendiri muka bayi yang kekenyangan bagaimana kan 😉

SEMOGA BERMANFAAT UNTUK SEMUA ESPECIALLY IBU2 MUDA OK ❤

Kalau nak bayi cepat kenyang akak syorkan si ibu amalkan suplemen.

Mengikut pengalaman akak menyusukan 4 orang anak memang lain2 rasanya. Yang paling best semasa anak ketiga dan keempat. Sebab konsisten amalkan ESP dan Alfalfa Complex

Tu set basic menyusu shaklee. Boleh tengok testimoni

Kalau amalkan set complete menyusu shaklee In shaa allah lagi awesome hasilnya. Ia buat susu lebih pekat dan bayi akan cepat kenyang. Ibu juga akan cergas bertenaga macam akak yang menyusukan 2 anak sekaligus sekarang ni. Akmal Hafiz 2 tahun 9 bulan dan baby Nisa 6 bulan. Alhamdulillah...

Boleh ikhtiar ye ibu2...

Berminat nak cuba? Contact akak ye 😊
htpp://www.wasap.my/60173657125
Facebook : Norhayati Zainon


No comments:

Post a Comment