Sunday, 16 April 2017

Simptom Diabetis

Assalamualaikum semua


Bersemangat semalam nak menuntut ilmu sanggup akak dukong Akmal Hafiz tau. Biasa la dia pagi2 dah mandi dan siap pakai baju sambung tidur balik. Dalam perjalanan dan dah sampai Hotel Sri Petaling baru la dia terjaga. Gigih kan akak ni...






Risau jugak kalau dia buat perangai. Alhamdulillah... dia lulus untuk half day training. Siap abiskan ESP+MEALSHAKES+PERFORMANCE DRINK ibu lagi...



Ramai yang hadir dan ni bersama Master Farah Alias dan geng Enermax.


Oleh sebab semalam attend kelas diabetis so akak nak share la sikit ilmunya. Moga bermanfaat...

🍅Selalu dahaga
🍅Kerap kencing
🍅Kulit kering
🍅Berat badan berkurang mendadak
🍅Cepat letih
🍅Rasa nak pitam

Ni antara simptom2 diabetis. Kalau ada salah satu tanda2 tu sila lah rujuk pada yang pakar ye, doktor la.

Kalau disahkan betul kena diabetis jangan la susah hati. Bukan the end of the life. Tak bermakna juga boleh bersuka ria.

Apa nak buat?

🍇Amalkan pemakanan yang seimbang yg disyorkan doktor
🍇Kerap bersenam
🍇Amalkan gaya hidup yang sihat, tidur kena cukup
🍇Makan ubat yang diberi oleh doktor
🍇Makan suplemen

#Yati0173657125
#PengedarShakleeCherasBangiPenang

No comments:

Post a Comment