Sunday, 30 April 2017

Alfalfa bantu Masalah Keputihan

Assalamualaikum semua

Setiap wanita pasti pernah mengalami keputihan. Yang berbeza adalah keterukannya, adakah ia memudaratkan atau biasa2 ajer.

Baru2 ni seorang rakan lama mencadangkan Alfalfa complex kepada seorang kawan kerjanya. Bersempena ada promosi ketika itu Buy 1 Free 1. Kebanyakan ambik alfalfa ni sebab nak kawal berat badan.

Testimoni Suplemen Untuk Anak2

Assalamualaikum semua


Agak teruja hari ni bila dapat feedback positif. Kawan akak sorang ni ada belikan anak2nya suplemen iaitu Meal shakes dan Vitalea for children baru2 ni.

Thursday, 27 April 2017

Foremilk versus Hindmilk

Assalamualaikum semua

Belajar term baru hari ni. Bukan baru pun sebenarnya dah pernah tengok sendiri cuma hari ni belajar term baru. Firemilk dan Hindmilk.


Tuesday, 25 April 2017

Bahayakah Soya?

Assalamualaikum semua

Benarkah Soya itu membahayakan kesihatan?


Semua makanan yang dicipta Allah ada kebaikannya. Allah tidak menjadikan sesuatu itu sebagai sia-sia.

Sunday, 23 April 2017

Testimoni Vivix untuk pesakit Diabetis

Assalamualaikum semua

Malam2 ni akak nak share sikit pasal testimoni Vivix untuk pesakit diabetis. Semakin hari semakin ramai yang disahkan kena diabetis termasuk kanak2 dan ibu mengandung.




Saturday, 22 April 2017

Bagaimana tangani anak panas baran

Assalamualaikum semua

Adakah anak anda menangis bila tidak dipenuhi keperluannya? Melontar barang? Menjerit-jerit? Menendang dan menghentak-hentak kaki atau badan? Menahan nafas? Itu semua adalah tanda-tanda panas baran anak anda.

Panas baran atau memberontak kanak-kanak selalunya diluahkan sebegitu rupa kerana ketidakpuasan hati atau tekanan yang dihadapi sehingga tidak tertanggung sehingga kadangkala ia boleh menjejaskan emosi mereka seperti menjadi takut.


Thursday, 20 April 2017

Tak pandai dan tak minat Alasan yang rugikan kita

Assalamualaikum semua...

Akak contact beberapa orang kawan lama.

Kebanyakannya bekerjaya.

Ramai juga yang memilih untuk jadi surirumahtangga.


Wednesday, 19 April 2017

Kenali Ekzema

Assalamualaikum semua

Next month 20 May ada sharing pasal Ekzema kat Hotel Sri Petaling. X sabar nak tunggu kita study la dulu sikit pasal ekzema ni ye. Tak la melopong je nanti bila speaker bagi talk kan.



Tuesday, 18 April 2017

Shaklee Ready Stock

Assalamualaikum semua

Oleh sebab permintaan tinggi akak dah sediakan beberapa suplemen yang ready stock.


Krim Serbaguna Shaklee - Ready Stock

Assalamualaikum semua



Buat customer tersayang akak dah ready siap2 banyak stok Herbal Blend Multipurpose Cream ni. Sape mau roger je akak. Nak pos boleh, nak pick up boleh, nak cod pun boleh untuk kawasan yang berdekatan Cheras dan Bandar Baru Bangi.

Monday, 17 April 2017

Performance Drink

Assalamualaikum semua

Pernah dengar tak tentang Performance Drink (PD)? Ni ialah salah satu produk Shaklee, Aqil panggil ayaq tenaga.



Sunday, 16 April 2017

Simptom Diabetis

Assalamualaikum semua


Bersemangat semalam nak menuntut ilmu sanggup akak dukong Akmal Hafiz tau. Biasa la dia pagi2 dah mandi dan siap pakai baju sambung tidur balik. Dalam perjalanan dan dah sampai Hotel Sri Petaling baru la dia terjaga. Gigih kan akak ni...


Friday, 14 April 2017

Bagaimana Simpan Susu Ibu

Assalamualaikum semua

Sebelum mula pam susu dan buat stok ibu2 perlu ada pengetahuan bagaimana nak uruskannya supaya ia menyenangkan dan mengikut saranan yang betul. Baik untuk ibu dan bayi dan juga baik juga untuk pengasuh atau penjaga anak2.

Wednesday, 12 April 2017

Vivix dan Diabetis

Assalamualaikum semua...

Bila perut dah berbunyi minta diisi akak dah tak boleh fokus nak buat keje.. hahaha... relax sat.Tapi terpanggil pulak nak share tentang diabetis@kencing manis.


Persediaan ibu sesudah lama cuti bersalin ?

Assalamualaikum semua

Bercuti bersalin memang menyeronokkan... tambahan pula bergaji kan. Senyum lebar la kan. Ok. Apa patut ibu2 buat sebelum mula bekerja semula? Tak kan la bawa baby ke office kot. Untung la bagi yang bekerja dari rumah sahaja, so memang takde masalah la kan.


Viral.... Kuih Keria Gula Melaka

Assalamualaikum semua



Semenjak dua menjak ni dah jadi viral pulak kuih keria gula melaka ni. Dah lama adanya kan tapi akak sendiri tak pernah try sebelum ni.


Terpanggil nak share resepi tapi bila akak nak buat tu tak tahu lagi... Makan dah banyak, berbiji2 dah... hehe

Thursday, 6 April 2017

Menyusu Ketika Hamil

Assalamualaikum semua

Ikut pantang orang tua-tua selalu cakap ibu yang sedang mengandung tidak boleh menyusukan anak yang sedia ada. Kononnya takut bayi dalam kandungan ibu boleh mengalami kecacatan dan sebagainya. Apakah kebenarannya? Adakah ia memudaratkan?