Thursday, 9 March 2017

Soil Training ke Training MAKAN?

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah... Allah izin dapat hadir 2 hari In house training kat Hotel Bangi-Putrajaya.

Tajuk training SOIL CHARACTERIZATION TEST. Buat keje kat Soil Lab kan so kena la faham sedikit sebanyak. Memang dah belajar masa kat UiTM dulu. 10 tahun lebih tinggal memang dah x ingat dah. Dulu.. belajar hanya untuk exam kan 😊 2 hari kena refresh balik. Antaranya pasal Soil - 3 phase diagram dan Mohr Circle.




 

Yang utamanya nak cerita kat sini bab MAKAN. Kat hotel biasa la 3 kali makan. Pagi, tengah hari dan petang.
 
Waktu lunch paling heavy bila makan bufet. Dah semua benda nak try, sudahnya kekenyangan tahap melampau la jadinya. Nasib la 2 hari je training, kalau seminggu boleh bayangkan x berapa banyak makanan masuk dalam perut. Bukan setakat pening kepala, perut lagi pening... hahahahaha, pernah tak pening perut? Ia terjadi bila macam2 jenis makanan masuk dalam perut dalam satu masa.
 
Jom kita tengok apa menunya :
 
Makan pagi...
 


 
 
 Makan tengah hari...
 

 


 Minum petang...
 
 
 
Nampak tak banyak kan makanan yang bercampur2 dalam perut tu. Sampai rasa dah nak keluar balik dah.

Makan2 jugak suplemen jangan tinggal. Especially banyak makanan tu yang berlemak kan. Kena flush out balik. 


Suplemen bukan hanya untuk orang sakit. INGAT !
 



No comments:

Post a Comment