Saturday, 25 March 2017

MLM... X suka la.

Assalamualaikum semua


Tengah buat apa tu? Akak rasa nak share 1 kisah ni...

Ada ke yang suka MLM?

Wednesday, 22 March 2017

Kenapa bayi menangis?

Assalamualaikum semua


Bayi. Banyak ke ragamnya. Lain anak lain ragamnya. Kalau Asyik nangis. Apa masalahnya. Kalau dah boleh cakap boleh la ditanya kenapa kan.

Demam Campak Vs Chicken Pox

Assalamualaikum semua


Chicken pox

Orang selalu sangkakan yang chicken pox itu ialah demam campak dan demam campak itu ialah chicken pox. Walhal, keduanya ialah dua penyakit yang berbeza.

Thursday, 16 March 2017

Vivix BERKESAN untuk BERHENTI MEROKOK

Assalamualaikum semua

Merokok. Semua orang tahu ia memudaratkan. Tapi ramai jer yang sedar tapi tak berjaya berhenti merokok. Kesian kan. Kerajaan naikkan harga rokok. Pun masih ramai yang beli walaupun tak mampu.



Tuesday, 14 March 2017

Testimoni Set Menyusu Shaklee

Assalamualaikum semua

Sebelum mula menulis kat sini akak perbetulkan niat agar dapat manfaat kepada semua dan yang paling utama mudah2an akan jadi saham di akhirat kelak.

Monday, 13 March 2017

Risau Anak Belum Lancar Membaca

Assalamualaikum semua




Ada satu perkara yang agak merisaukan akak sekarang. Aqil masih belum lancar membaca. 

Sunday, 12 March 2017

Kelebihan Shaklee dari Syarikat Suplemen Lain

Assalamualaikum Semua


Alhamdulillah dapat lagi tips kalau ada orang tanya apa kelebihan Shaklee berbanding Syarikat suplemen yang lain. 

Friday, 10 March 2017

Krim Serbaguna Untuk SEMUA



Assalamualaikum semua

Mula berkenalan dengan HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM ni masa Akmal Hafiz kena ruam kat pipi masa baby. Kesian dia. Rasa tak de pun susu meleleh kat pipi dan kalau ada pun mesti lap cepat2.

Thursday, 9 March 2017

Soil Training ke Training MAKAN?

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah... Allah izin dapat hadir 2 hari In house training kat Hotel Bangi-Putrajaya.

Tajuk training SOIL CHARACTERIZATION TEST. Buat keje kat Soil Lab kan so kena la faham sedikit sebanyak. Memang dah belajar masa kat UiTM dulu. 10 tahun lebih tinggal memang dah x ingat dah. Dulu.. belajar hanya untuk exam kan 😊 2 hari kena refresh balik. Antaranya pasal Soil - 3 phase diagram dan Mohr Circle.

Tuesday, 7 March 2017

Ibu menyusu : Nak kurus macam mana asyik lapar ajer?






Assalamualaikum semua

Dilema hebat bagi kaum wanita selepas bersalin adalah memikirkan cara nak kurus walau pun anak masih menyusu badan. Jangan risau, anda boleh cuba pratikkan langkah ini tanpa menjejaskan penghasilan susu, jom baca 👧👧


Limited Stock March 2017


Assalamualaikum semua

Latest update  😉 Boleh booking dulu ya.

Monday, 6 March 2017

Gaji x cukup : Itu Petanda Wajib Tambah Income

Assalamualaikum Semua

Setiap bulan dapat gaji. Tapi x sampai gaji seterusnya dah zero dalam account bank dan dah x de cash. Apa maknanya tu? Ramai yang tau jawapannya tapi buat x tau.

Kalau kita x ubah diri kita sekarang sampai bila2 pun situasi yang sama akan berulang dan boleh jadi semakin teruk. Cuba fikir sejenak 😅


Saturday, 4 March 2017

Bagaimana nak cepat sembuhkan luka Selepas Pembedahan?

Assalamualaikum semua

Ibu hamil yang tunggu hari nak bersalin off course mengharapkan dapat bersalin secara normal dan bukan pembedahan. Walau bagaimanapun ada faktor2 tertentu yang menyebabkan si ibu terpaksa memilih untuk dibedah. Bukan atas kerelaan hati tetapi disebabkan oleh faktor risiko yang boleh membahayakan si ibu dan bayi dalam kandungan.

Kenduri Kahwin dan Ragam Anak Part 1

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah.. pagi2 lagi dah bangun. Nak pegi kenduri kahwin je pun tapi bersiap mengalahkan nak balik kampung... hahaha... nak siapkan 4 orang anak agak mencabar sebab dah set nak bertolak pukul 12 tengah hari.

Thursday, 2 March 2017

Status Keahlian Shaklee EXPIRED?

Assalamualaikum semua

Sejak beberapa bulan yang lalu Shaklee telah menetapkan keahlian Shaklee perlu direnew setiap tahun dengan bayaran sebanyak RM30. Apabila kita renew kita akan menerima 3 voucher RM10, so total RM30. Nampak tak kat situ sebenarnya kita tak perlu bayar pun. 3 voucher yang diberikan boleh digunakan ketika membeli produk Shaklee.

Pengalaman Bengkak Susu

Assalamualaikum semua

Sape pernah rasa bengkak susu? Sakit ke?

Wednesday, 1 March 2017

Senang ke Susah Jadi Work At Home Mom

Assalamualaikum semua

Seminggu dapat dua hari je pun dapat jadi Work At Home Mom (WAHM).. tu pun dah syukur sangat. Dapat la merasa kan pahit manis nya kan...

Rutin harian yang tak pernah habis. Memasak, cuci pinggan mangkuk, basuh baju, sidai baju, lipat baju, iron baju dan banyak lagi.

Itu belum masuk bab nak monitor anak2 buat homework. Bab gaduh jangan cerita la kan. Tak larat nak larang sampai satu masa sampai ibu diam je.

Menjaga dan mendidik 4 orang anak bukan satu kerja yang mudah. Stres jugak kadang2... sebab tu setiap hari memang x boleh miss telan b complex.

Buat bisnes dari rumah sebenarnya agak mencabar. Menjawab pertanyaan Customer tak kira masa adalah menjadi satu kewajipan.

Walau bagaimana pun harus diingat keluarga adalah menjadi keutamaan.

Jangan pulun sales sampai keluarga terabai ok.