Monday, 20 February 2017

Tips Cegah Jerawat

Tumbuh jerawat? Perkara biasa. Tapi jika terlalu banyak dan teruk pasti kita akan rasa tidak selesa. Paling teruk jika ia sampai ganggu tahap konfiden@yakin dalam diri. Rasa malu nak berhadapan dengan semua orang. Perlbagai perasaan negatif lain pasti akan menjelma.Banyak sebab tumbuhnya jerawat.

Antaranya yang utama adalah pemakanan yang kita ambil setiap hari. Bayangkan jika semua makanan dibedal tanpa kawalan ?? Off course akan tumbuh jerawat especially untuk mereka yang kulitnya sangat sensitif.

Boleh cuba amalkan ESP, Vitamin C, E dan B complex untuk rawat dari dalam.

Produk skincare yang digunakan juga memainkan peranan. Jika tidak sesuai juga akan menyebabkan tumbuhnya jerawat. Especially yang ada bahan kimia dan pastinya akan merosakkan kulit muka.

Di Shaklee akak syorkan 2 produk. Nutriwhite dan Enfuselle. Yang pastinya kedua2nya Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Akak guna Nutriwhite. Memang best 👍

Masih mencari produk yang sesuai?

Cuba lah Shaklee 😉 kita rawat luar dan dalam ❤

Berminat?? Sila hubungi Yati di talian 017 - 365 7125 atau add fb https://www.facebook.com/Nor Hayati dan jangan lupa like fanpage Yati https://www.facebook.com/pages/Vitamin-Sihat-Cantik


* Supplemen / vitamin bukanlah ubat. Pengambilan supplemen adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet harian yang tidak seimbang.


No comments:

Post a Comment