Friday, 24 July 2015

SETIAP HARI !!! Berzikir dan Berdoa untuk Kedua Ibu Bapa kita..


Assalamualaikum wbt.

Dalam kesibukan kita setiap hari mencari rezeki janganlah dilupa untuk mendoakan kesejahteraan kedua ibu bapa kita. Mudah2an kita tergolong dalam golongan anak yang soleh.. amin..

Tuesday, 21 July 2015

Bahaya sembelit

Boring2 google kat internet tadi terjumpa article ni..

Bahayanya sembelit ni kan ???



Vitamin C Shaklee ISTIMEWA

Apa yang istimewa ????

Vitamin C semulajadi dengan pelepasan jam demi jam Shaklee Sustained Release Vitamin C Plus merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan Vitamin C sedikit demi sedikit.


Monday, 20 July 2015

Gout dan Suplemen

Gout sejenis sakit sendi yang berpunca dari kandungan asid urik dalam darah yang tinggi. Lelaki mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk menghidap Gout. Faktor gemuk dan kekeluargaan memainkan peranan. Gout akan menyebabkan sakit sendi terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah. Ia seterusnya boleh menyerang sendi-sendi lain di samping boleh menyebabkan erosi pada sendir dan tumbuhnya Gout Tophus (bengkak pada sendi seluruh badan yang tidak sakit tetapi berkekalan).

Sunday, 19 July 2015

Vitamin SEMBELIT untuk Ibu Berpantang

Pernahkah anda alami sembelit ??

Siksa kan??? Tambah plak kalau selepas bersalin. ngeri je kan.. dengan risaukan bekas jahitan yang belum sembuh..

Vitamin B Complex.. Banyak Khasiatnya...

Baru2 ni saya sendiri mengalami sakit pinggang disebabkan terhantuk kat kerusi ketika hendak duduk. Boleh tahan sakitnya.. Mula2 biar je.. ingat sakit masa tu je.. Sakitnya berlarutan hingga masuk hari ke 5. Lastly, pergi juga ke klinik oleh sebab x tahan sakit terutama ketika memandu. Doktor suggest ambik injection untuk menghilangkan sakit disebabkan waktu berpuasa. Sayang pulak nak berbuka kan.. Doktor juga bagi ubat sapu dan Vitamin B. Rupa2nya doktor bagi Vitamin B itu berfungsi juga untuk mengurangkan rasa sakit dan melancarkan perjalanan darah. Selain itu Vitamin B juga menguatkan saraf.
Teringat B Complex Shaklee kat rumah.. Semenjak tu memang x pernah tinggal si kuning B Complex..
Memang cuba elakkan makan ubat yang doktor bagi semenjak amalkan suplemen Shaklee.
Alhamdulillah.. sakit pun dah beransur sembuh..  


Perbezaan .. Omega Guard atau Lecithin .. Yang mana lebih membantu dalam penurunan berat badan

  
Ramai yang masih tercari2 suplemen apa nak ambik untuk membakar lemak terutamanya di musim raya ni. Balik kampung memang x boleh nak tolak apa sahaja makanan yang dihidangkan. Rugi Ooo kalau tolak kan... Boleh dikatakan kebanyakan makanan mengandungi kadar minyak dan lemak yang tinggi. 
 
Saya sangat mengesyorkan dua suplemen ini. Omega Guard dan Lecithin.