Friday, 9 July 2021

Mendoakan Orang Yang Bersin Jalan ke Syurga

Assalamualaikum semua

Masih ramai yang tidak tahu, salah satu amalan kecil yang berpahala besar yang boleh membawa kita ke syurga adalah mendoakan orang yang bersin.


Friday, 2 July 2021

Life Shake Perisa Elderberry

Assalamualaikum semua


Kejutan dari Shaklee bulan lepas, Esp sachet dikeluarkan. Akak dah order, on the way la tu. Dah sampai nanti akak update kesenangan bila bancuh Esp sachet ni ya.



Friday, 25 June 2021

Esp Sachet Best ni

 Assalamualaikum semua

Belum terlambat rasanya nak update kat semua. Sebelum-sebelum ni ada je yang tanya trial pax untuk Esp shaklee Best ni. Al maklum la ada je yang masih ragu-ragu nak beli satu canister gara-gara takut tak boleh nak telan...


Friday, 3 July 2020

Resepi Buat Keropok Lekor Homemade

Assalamualaikum semua


Hari ni akak nak kongsi cara mudah nak buat keropok lekor homemade.


Resepi Buat Karipap Homemade

Assalamualaikum semua

Bangun pagi ni terasa nak update blog. Kali ni akak nak kongsi resepi macam mana nak buat karipap homemade.

Alkisahnya mula buat karipap ni masa PKP hari tu. Semenjak tu selalu la asal cukup bahan maka terhasil la karipap yang menjadi kegemaran seisi keluarga. Senang kan, dah buat bekukan, bila- bila masa rasa nak makan terus je goreng.


Saturday, 27 June 2020

Phytocol-ST Shaklee

Assalamualaikum semua

Oleh kerana akak baru top up stok Phytocol-ST ni terpanggil pulak nak berkongsi dengan semua tentang produk best ni.

Ini lah rupanya. Labelling baru. Cantikkan...

Ayat Magik Untuk Tenangkan Anak Meragam

Assalamualaikum semua

Setiap kali bercuti panjang selalunya anak akan meragam hari pertama hendak ke taska.

Itu biasa tetapi sebaiknya sebagai ibu bapa kita boleh buat persediaan awal untuk mencegah ia berlaku atau supaya lebih bersedia.

Alhamdulillah. Dapat bersama-sama anak lebih kurang tiga bulan kali ini bekerja dari rumah sepanjang tempoh PKP, Perintah Kawalan Pergerakan. Memang dah jadi impian lama nak work from home ni. Alhamdulillah Allah izinkan merasa walaupun untuk seketika.

Minggu depan hari Rabu 1 Julai 2020 anak-anak akan mulakan rutin harian mereka sebelum ini. Jadi ibu kena lebih buat persediaan mental dan fizikal.