Tuesday, 11 July 2017

Bayi pun suka dengar cerita?

Assalamualaikum semua

Bayi pun suka dengar cerita? Eh... ye ke? 

Akak kongsikan beberapa tips bagaimana kita sebagai ibu bapa nak bercerita kepada bayi terutamanya...



Sunday, 9 July 2017

Gigih usaha dan sabar kunci kejayaan

Assalamualaikum semua

Terkesan dengan kata2 my sifu Master Norita. Di satu lebuhraya setiap orang ada destinasi sendiri. Ada yang memandu di lorong paling kiri, ada yang di lorong kanan dan ada yang di tengah.

Tuesday, 4 July 2017

Awat Kurus Sangat???

Assalamualaikum semua

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.

Alhamdulillah.. tahun ni dapat lagi bersama beraya dengan mak abah dan adik beradik di Penang. Sepatutnya giliran balik Perak tahun ni tapi disebabkan En Suami tak dapat cuti dan berkerja di hari raya so tukar plan la.


Tuesday, 16 May 2017

Sumber Kalsium Selain Susu

Assalamualaikum semua

Tak semua orang boleh minum susu. Mungkin disebabkan oleh sebab tekak tak boleh telan atau ada faktor yang lain. 


Sunday, 14 May 2017

Friday, 12 May 2017

Tips Ajar Anak Mengira


Assalamualaikum semua

Anak2 dah pandai mengira. Alhamdulillah...Tapi jika belum jangan risau dan jangan pula buat tak tahu jer..


Thursday, 11 May 2017

Ibu Menyusu Nak Kurus : Mungkinkah?


Assalamualaikum semua

Semasa mengandung lagi bila berat badan mula naik akan ada keinginan nak cepat2 kuruskan badan semula.

Sebab tu pentingnya jaga makan especially ketika mengandung dan sesudah melahirkan. Selalunya ibu yang berpantang akan dilarang menambah nasi kan.. Tak tahu kenapa kan... tapi macam akak follow ajer la. Mesti ada sebab musababnya kan...

Ibu yang menyusu selalunya kerap lapar kan? Akak la tu... agak2 boleh ke kalau nak kurus semula selepas bersalin?

Bukan akak yang nak diet ye... akak nak tolong orang lain jer sebab akak memang sentiasa kurus... makan la banyak mana pun maintain jer tau, jangan jealous ok...