Thursday, 14 September 2017

Pentingkah Berinteraksi Dengan Janin

Assalamualaikum semua

Berinteraksi dengan janin? Pentingkah? Sebagai ibu bapa kita perlu faham bahawa pendidikan awal kanak2 bermula sejak bayi masih dalam kandungan.


Wednesday, 13 September 2017

Tips pemakanan : Suku Suku Separuh

Assalamualaikum semua

Apa yang kita makan hari ini menentukan tahap kesihatan diri kita sendiri. Jika kurang sihat apa yang perlu dibuat ialah check semula apa yang dimakan. 

Tuesday, 12 September 2017

Resepi Mak : Kari Ikan Tenggiri

Assalamualaikum semua

Sesekali nak jugak akak kongsikan resepi kat blog ni kan. Macam biasa la resepi off course mak yang bagi. Tak ingat sejak bila mak ajar tapi mungkin bila dah selalu kena tolong mak kat dapur secara tak langsung melekat jugak di ingatan kan. Tu la untungnya, kalau malas tolong memang tak kan ingat la kan... hihi

Monday, 28 August 2017

Tips Untuk Dapatkan Tidur Yang Berkualiti

Assalamualaikum semua


Teringat kepada seorang kawan sekerja. Jika dia mengalami gangguan tidur ia akan berlarutan selama seminggu. Banyak faktor yang boleh menjadi faktor penyebabnya. Antaranya, tekanan kerja dan juga persekitaran mempengaruhi untuk dapatkan tidur yang berkualiti .

Tidur yang sempurna amatlah penting bagi setiap orang. Jika tidur anda tidak teratur atau susah untuk tidur, ia pasti akan memberi kesan negatif kepada kehidupan seharian dan juga dalam melakukan kerja. Nauzubillah...

Wednesday, 23 August 2017

Tips rangsang anak petah bercakap sejak bayi

Assalamualaikum semua



Nak anak petah bercakap kita sebagai ibu bapa perlu rangsang sejak anak masih kecil. Sejak bayi bermakna bawah umur 1 tahun.

Thursday, 17 August 2017

Tips Kurangkan sakit kepala

Assalamualaikum semua

Apabila mendengar keluhan seorang sahabat sakit kepala tak hilang2 dah seminggu terpanggil akak untuk berkongsi tentang bagaimana cara nak kurangkan sakit kepala.


Wednesday, 16 August 2017

Protein Penting Untuk Kecantikan Wanita

Assalamualaikum semua

Cantik itu subjektif.

Gambar hiasan

Sebenarnya bukan wanita sahaja yang nak cantik. Dah jadi lumrah manusia memang sukakan kecantikan.