Friday, 27 October 2017

Bagaimana nak bagi anak makan omega guard

Assalamualaikum semua

Baru submit order untuk sorang ibu yang nak try omega guard untuk anaknya yang berumur 2 tahun. Anaknya ada masalah asma dan senang sangat kena selesema dan batuk.


Tuesday, 24 October 2017

Tips Pemakanan Untuk Ibu Menyusu

Assalamualaikum semua

Selain fokus nak berikan yang terbaik kepada bayi ramai ibu2 lupa untuk menjaga diri sendiri hanya disebabkan oleh terlalu teruja untuk menjayakan penyusuan susu ibu selama 2 tahun.

Antara yang penting ialah menjaga pemakanan yang diambil setiap hari. Bila anak ramai main makan je apa2 tanpa memikirkan khasiat makanan yang diambil. Asal kenyang je la kan.

Monday, 23 October 2017

Kesan Mengamalkan Pengambilan Ubat Tahan Sakit

Assalamualaikum semua

Tiba2 hari ni rasa nak kongsi tentang Kesan Mengamalkan Pengambilan Ubat Tahan Sakit "Pain Killer"

Memang tidak dinafikan sejak kita masih kecil lagi kita memang sudah dibiasakan dengan pengambilan ubat tahan sakit jika tidak sihat tanpa mengetahui side effect. Iye kan? 


Monday, 16 October 2017

Bagaimana nak kenyang lebih lama dan bertenaga

Assalamualaikum semua

Antara persoalan yang sentiasa di minda semua manusia khususnya setiap wanita ialah bagaimana nak kenyang lebih lama (supaya tak cepat lapar boleh la kawal berat) dan bertenaga sentiasa.

Sunday, 15 October 2017

Suplemen untuk kurangkan sakit gigi

Assalamualaikum semua

Sakitnya gigi Tuhan sahaja yang tahu. Walaupun hanya sesekali kena memang tak tertahan rasanya. Terutama jika sakit ketika hamil. Agak tersiksa sebab tidak boleh mengambil sebarang ubat sesuka hati tanpa arahan daripada doktor.


Saturday, 7 October 2017

Manfaat ESP untuk Ibu Menyusu

Assalamualaikum semua


Bangun pagi je perut dah berbunyi tanda lapar apa nak buat? Al maklum la tengah malam tido ada je yang kejutkan ibu nak susu. 

Tips bantu Ibu Ada Anak Kecil Nak solat

Assalamualaikum semua

Solat tiang agama. Walau apa jua keadaan ia jadi kewajipan kepada kita sebagai seorang Muslim yang wajib menyembah Yang Maha Kuasa.